Oud – studenten

Daniël Lubberding – 4e jaars student Ruimtelijke Ordening en Planologie aan het Saxion te Deventer

Van af jongs af aan heb ik de ruimte om me heen altijd al interessant gevonden. Of dat nou om woeste natuur, het boerenlandschap of de drukke omgeving van de stad ging, ik had er altijd wel interesse voor. Dit is ook één van de redenen geweest voor mijn studiekeuze. Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat ik als professional vooral geïnteresseerd ben in de ruimtelijke opgaven binnen het stedelijk weefsel.

Het leukste binnen het vakgebied vind ik het werken aan gebiedsgerichte vraagstukken. Het liefst die vraagstukken waarin er niet alleen oog is voor het fysieke aspect, maar waarin ook het sociale aspect wordt meegenomen. Ruimtelijke ordening toepassen vanuit het oogpunt van de bewoners en gebruikers dat is wat mij uitdaagt en interesseert. Samen met bewoners zorgen voor een duurzame ontwikkeling in hun directe omgeving, welke positieve effecten met zich meebrengen op allerlei vlakken, en te zien dat dit ook echt werk. Dat geeft mij voldoening.

ToekomstSterk houdt zich veel bezig met dit soort projecten vandaar dat ik me hier als student zeer op mijn plek voel. Tijdens mijn afstudeerperiode voer ik een onderzoek uit naar de mate van bewonersparticipatie binnen wederopbouwwijken. Welke sociale- en fysieke oorzaken hieraan ten grondslag liggen, en of een Wij(k)Bedrijf hier een verdere stimulans aan kan geven. Zodra ik ben afgestudeerd, deel ik mijn resultaten hier graag met u!

Daniël heeft eind 2017 zijn scriptie met verve verdedigd, en is daarvoor met een voldoende beoordeeld. Vervolgens heeft hij besloten om bij Geomaat aan de slag te gaan. Wij wensen hem veel succes!

Download hier de scriptie van Daniël!