Koen Weytingh

Mail: weytingh@toekomststerk.nl

Telefoonnummer: 06 – 21 57 34 33

Mijn moeder was bedrijfsmaatschappelijk werker bij een lampenvoetenfabriek, mijn vader is chemisch ingenieur en was directeur van een olieraffinaderij. Ik groeide op in een tijd van zure regen, dode vissen in de Rijn, een bom die elk moment kon vallen en apartheid in Zuid-Afrika. U begrijpt dat wij thuis heftige discussies hadden aan de keukentafel. Wat was belangrijker de menselijke, de economische of de milieukant. Eén ding wisten ik en mijn generatiegenoten zeker: het kan beter. Het antwoord is ons nu na jaren zoeken wel duidelijk: ‘het kan beter’ is een langzaam proces, een transitie. En ‘beter’ staat voor integrale kwaliteit en dat is én, én, én, een balans tussen people, planet en profit. Transitie en Duurzaamheid zijn het antwoord op de grote opgaven waar we als deltabewoners voor staan bij de inrichting van ons land.
Halverwege mijn studie psychologie ben overgestapt op civiele techniek en gefascineerd geraakt door grond en grondwater. Ik begon op de universiteit en bij ingenieursbureau’s als een innovatieve techneut in bodemsanering, richtte mijn eigen bureau op en werd directeur R&D. Nu werk ik vol passie bij ToekomstSterk.

Joost Kroes

Mail: kroes@toekomststerk.nl

Telefoonnummer: 06 – 21 81 46 16

Zeer gedreven en veelzijdig Manager met bestuurlijke ervaring en ambities om ‘concrete’ richting en sturing te geven aan het brede thema ‘Duurzaamheid’. Een visionair met verbindende capaciteiten die multidisciplinaire teams kan enthousiasmeren en stimuleren in het vernieuwend denken en nieuw leiderschap. Ruime leidinggevende kwaliteiten met een procesmatige achtergrond en academisch werk- en denkniveau. In staat om transitie- en innovatietrajecten toch projectmatig aan te vliegen en te organiseren, met als doel om tot ‘concrete’ resultaten te komen. Weet hierbij balans te vinden in de beheersing van Tijd, Geld, Kwaliteit, Informatie, Organisatie en Risico’s.

Jens Oolthuis

Mail: oolthuis@toekomststerk.nl

Telefoonnummer: 06 – 42 98 66 46

Omdenker en doener pur sang. Als planoloog probeer ik ieder idee, project of probleem te benaderen vanuit de kansen die er liggen. Van vernieuwende ideeën word ik enthousiast. Waar het kan probeer ik ideeën bij elkaar te brengen om ze op deze wijze elkaar te laten versterken. Als ideeën verbonden kunnen worden, dan geldt dit ook voor de betrokken actoren. Dat intrigeert mij. Mijn interesses liggen in ruimtelijk economische vraagstukken, specifiek waar het gaat om de omgang met leegstand, het verduurzamen van het stedelijk weefsel en het aanpakken van stedelijke wijkvernieuwing.

Jeroen van Leeuwe

Mail: Vanleeuwe@toekomststerk.nl

Telefoonnummer: 06 – 13 56 25 57

Bij ToekomstSterk houd ik mij bezig met de vraag: Hoe gaan wij in de toekomst met ons hemelwater om? Al jaren wordt gesproken over klimaatsverandering, er treden steeds hevigere buien op. Echter de huidige rioolsystemen zijn sinds 1960 nauwelijks veranderd, met overlast als gevolg. Tijdens de opleiding Civiele Techniek kwam ik in aanraking met dit onderwerp. In deze tijd heb ik de bewuste keuze gemaakt om mij te specialiseren in watermanagement.

Mijn drijfveer is het werken aan nieuwe oplossingen voor nieuwe problemen: Wateroverlast in bebouwd gebied in zijn huidige vorm brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, wat ruimte geeft voor vernieuwende (en af en toe tegendraadse) ideeën, zoals een collectieve aanpak om extreme buien te verwerken.