Projecten Actueel Contact
Responsive image

Uitdaging


Ook voor woningen in de lagere prijsklassen ligt er de opgave te komen tot energiebesparing. Deze woningen zijn bereikbaar voor de mensen met een niet al te grote portemonnee. De woningen hebben vaak een slecht energielabel (label E/F), wat hoge woonlasten betekent voor de bewoners. Vaak hebben de bewoners ook niet het vermogen om te investeren in het verbeteren van de energetische waarde van hun woning.

Project

Door middel van het project ‘de woningverbeteraar’ ondersteunt het Coöperatief WijBedrijf Dieze de bewoners van goedkopere huurwoningen bij de uitvoeren van isolatie en energiebesparing. Het WijBedrijf werkt met vakmensen uit de wijk, waardoor de gevraagde investering lager uitvalt. Het project is mogelijk gemaakt, dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Wat doet ToekomstSterk?

ToekomstSterk heeft de businesscase ontwikkeld, de subsidie aangevraagd en ondersteunt het Wijkbedrijf bij de uitvoering.

Ondertussen werkt het WijBedrijf hard door! Zo is er contact met een aantal bewoners uit de Adriaan Pauwstraat en omgeving, om vanuit het project hun woningen te laten isoleren (spouwmuur- en vloerisolatie).