Campagne Dieze-OostHuiseigenaren en bewoners van particuliere verhuur in Dieze-Oost kunnen wij een prachtig aanbod bieden om zonnepanelen te huren. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie die in samenwerking met de gemeente Zwolle tot stand is gekomen. Voor maar €41,- per jaar kunnen bewoners uit Dieze-Oost hier gebruik van maken. Met deze zonnepanelen wordt er zowel flink bespaard op de energierekening als op de CO2 uitstoot. Maar voor niets gaat de zon op, hoe krijgen we de bewoners zover dat ze meedoen aan deze aanbieding. Daarvoor zal er een campagne gevoerd moeten gaan worden. In het begin zijn we vooral langs de deuren gegaan om deze aanbieding aan de man te brengen. Toen kwam COVID-19 oftewel “Corona” om de hoek kijken, waardoor een andere aanpak nodig was. Langs de deuren gaan en mensen persoonlijk overtuigen werd hierdoor immers een stuk moeilijker. Met onze kennis en ervaring uit andere projecten hebben we een strategie bedacht en uitgezet.

Ten eerste moest het WijBedrijf iets meer in beeld komen. We zijn met het WijBedrijf, op de buren dag, de wijk doorgegaan. Hier hebben we kleine energie besparende maatregelen kunnen uitdelen aan geïnteresseerde bewoners vanuit heel Diezerpoort. Dit zorgde voor al wat meer reuring in de wijk.

Er werd ook al hard gewerkt om een website in elkaar te zetten die ondersteuning kan bieden bij de campagne die zou volgen. Nadat de burendag voorbij was en de website online kwam werd de campagne uitgerold.

Deze bestaat uit drie rondes waarin elke ronde voor zowel de hoogbouw als de laagbouw wordt uitgerold.
Zie rechts op de pagina de middelen per ronde

Ronde 1:

We doen een brief, het huurcontract en de flyer bij de bewoners door de brievenbus. Hierin staan de belangrijkste zaken vermeld: een uitleg over de actie, een rekenvoorbeeld van de besparingen, contact gegevens etc. Ook de verwijzing naar de website waar bewoners hun energie besparende maatregelen kunnen bestellen is hierin vermeld.

Ronde 2:

We doen het huurcontract en een ansichtkaart bij de bewoners door de brievenbus. Bij deze ansichtkaart is de toon iets meer dwingend, om de urgentie bij mensen op te roepen. Ook legt deze ronde meer uit over wie het WijBedrijf is en wat het doet.

Ronde 3:

We doen het huurcontract en een ansichtkaart bij de bewoners door de brievenbus, het verschil met ronde 2 is hierin dat er een bekend persoon op de voorkant komt te staan. In dit geval zal dat de wethouder van de gemeente Zwolle zijn. Deze ronde staat in de planning.