Aniek Wierstra

“Klimaatverandering is voor veel jongeren een donkere bui die boven ons hoofd hangt. Het gevoel van die dreiging heeft mij gemotiveerd om iets te doen met klimaat in mijn toekomstige werk.”

Momenteel zit ik in mijn vierde jaar van de opleiding Klimaat & Management, een studierichting binnen Ruimtelijke Ontwikkeling. Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoeveel verandering er al plaatsvindt, en dat geeft mij hoop. Of die verandering snel genoeg gaat is een ander verhaal, daarom is het belangrijk dat wij als jongeren ons blijven inzetten voor een groene toekomst.

De komende maanden ga ik afstuderen bij ToekomstSterk. Ik ga me bezighouden met (burger)initiatieven in de Achterhoek voor onze uitwerking van de EO Wijers prijsvraag. Door te zien hoeveel er al gebeurt met verduurzaming, hoeveel ideeën er al zijn en hoeveel projecten er worden uitgevoerd, krijg ik het vertrouwen dat de jongeren het niet allemaal zelf hoeven uit te zoeken in de toekomst. Zoveel mensen zijn al, direct of indirect, actief bezig met de klimaatopgave. Dat zien, en eraan kunnen bijdragen, geeft mij energie.