‘De toekomst, die moet je niet voorspellen, maar mogelijk maken.’
Antoine de Saint-Exupéry

 

Onze missie

Wij zetten ons in om maatschappelijke transities op lokaal niveau – in de wijk – werkelijkheid te laten worden. Waar we leven, werken en wonen, in de gebouwde omgeving – dáár komen alle opgaven rond klimaat, mobiliteit, gezondheid, recreatie, voedsel en veiligheid samen.

Als sociaal-betrokken en eigenzinnige Buurtmakers werken we aan toekomststerke wijken. Dit zijn vitale, veerkrachtige en inspirerende buurten waar je graag wilt wonen en die klaar zijn voor de toekomst.

 

Klimaat en energie als motor

Klimaat- en energiebeleid zien we als de motor van die transformatie. De opgaven van klimaatadaptatie en energietransitie vormen een grote kans, een hefboom om onze wijken qua wonen, ecologie, leefbaarheid en werkgelegenheid te verbeteren. Een kans die we niet moeten missen.

 

De kracht van samenwerking

Samenwerken hoort wezenlijk bij de stad. We werken samen met burgers, bewonerscoöperaties, gemeenten, beleidsmakers, ondernemers, corporaties en anderen. Natuurlijk, het toekomststerk maken van buurten vraagt om een geïntegreerde lange-termijn visie. Maar juist op korte termijn kunnen we in concrete projecten gezamenlijk innoveren. Zo kunnen we de kracht van samenwerking ervaren en uitbouwen.

 

Onze diensten

ToekomstSterkers zijn mensen met verschillende achtergronden en competenties zoals proces- en projectmanagement, planologie, bouwkunde en civiele techniek. Wij bieden een brede portfolio aan diensten voor stedelijke transformatie: modelberekeningen voor rioolplannen, GIS-analyses, ontwerpend onderzoek, stedenbouwkundig en technisch ontwerp en projectmanagement van initiatieffase tot beheer. We denken en werken vanaf de start integraal. Innovatie en de vraag hoe het beter kan zijn bij ons leidend.

 

Duurzame ontwikkelingsdoelen

We zijn er trots op met onze missie aan te sluiten bij de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) zoals die door de Verenigde Naties in 2015 zijn vastgelegd. In het bijzonder richten we ons op:

 • Steden en gemeenschappen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam maken – SDG 11
 • Het zorgen voor toegang tot betaalbare, betrouwbare, duurzame en moderne energie voor iedereen – SDG 7
 • De ontwikkeling van lokale economieën en werkgelegenheid door zoveel mogelijk gebruik te maken van lokaal talent en lokale hulpbronnen – SDG 8
 • Het ondernemen van onmiddellijke actie om klimaatverandering en de gevolgen ervan te bestrijden – SDG 13
 • samenwerking als sleutel voor verandering – SDG 17

Team

Partners

Complexe uitdagingen vragen om verschillende rollen, perspectieven en deskundigheden. We werken dan ook graag en veelvuldig samen met andere partijen, van zzp-ers tot onderzoeksinstituten, nonprofit-instellingen, en bewonersgroepen. Voor een bredere blik, voor de nieuwste kennis, om tot een effectievere uitvoering te komen en gewoon omdat het inspirerend en leuk is. Ook opdrachtgevers zijn voor ons primair samenwerkingspartners.

Vacatures

Gezocht: buurtmakers met 2 tot 10 jaar ervaring

ToekomstSterk is steeds op zoek naar nieuwe medewerkers. Wil jij het verschil maken en je kennis en ervaring inzetten om met bewoners en stakeholders de verduurzaming  van wijken en buurten te realiseren?

Wie ben jij?

Begrijp en voel jij wat er maatschappelijk gaande is? Ben je nieuwsgierig? Ben jij een gedreven adviseur, projectleider of projectmanager met 2-10 jaar werkervaring en erop uit om nog veel meer te ondervinden en te leren? Ben je een stedenbouwer, civieler of bouwkundige, financieel- of organisatiespecialist of heb je een ander talent dat je wilt inzetten om onze missie te realiseren? Ben jij een verbinder van mensen, thema’s en belangen? En weet je van weerstanden, tegenslagen en uitdagingen tenslotte een succes te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het werk

Je vertaalt de opdrachten van onze opdrachtgevers naar plannen en brengt deze tot realisatie. Je kent en organiseert stakeholders en onderhoudt het netwerk dat bij een opdracht hoort. Projectmanager, projectleider of inhoudelijk specialist, werken doe je in een team. Iedereen bouwt mee aan ons bureau door hoge kwaliteit te leveren, je netwerk te onderhouden en actief te acquireren.

In ons werk trek je veel de wijk in om in gesprek te zijn met bewoners. Doordat je open en eerlijk bent, ontstaat vertrouwen. Je bedenkt met je projectteam de juiste participatievorm voor elke doelgroep of situatie. Met je authentieke en onafhankelijke opstelling ben je de vanzelfsprekende procesbegeleider of juiste ingenieur voor elk traject. Een traject is pas afgerond, als alle partijen een goed gevoel overhouden, betrokkenheid voelen bij de totstandkoming en zich willen committeren.

Wat wij bieden

Bij ToekomstSterk ga je je in lopende opdrachten dagelijks bezighouden met stedelijke transformatie. Je staat direct in de praktijk, werkt samen met verschillende specialisten en maakt gebruik van bestaande kennis. Maar je ontwikkelt ook nieuwe innovatieve ideeën die je kunt toetsten bij collega’s. Bij ToekomstSterk voel je je uitgedaagd die ideeën verder te brengen. Je krijgt de kans om jezelf te ontwikkelen in een omgeving met veel vrijheid en ruimte voor eigen initiatief. Je werkt in een enthousiast en betrokken team met een duidelijke missie: een ‘toekomststerke’ stedelijk leefomgeving.

Dit breng je mee

 • Je hebt 2 tot 10 jaar werkervaring;
 • Je deelt onze missie;
 • Je kunt systeemdenken en houdt van een intellectuele uitdaging;
 • Je durft initiatief te nemen en bent ondernemend;
 • Je bent leergierig en leert snel, je krijgt nieuwe onderwerpen snel onder de knie;
 • Je hebt stevige communicatie skills.

Ons uitgangspunt is dat verschillende perspectieven en expertises nodig zijn om duurzame wijken te realiseren. We streven binnen ons bureau dan ook naar een breed pallet aan disciplines.

Solliciteren

Wordt jij bij ons buurtmaker? Neem gerust contact met ons op!