Joost Kroes

“Bij innovatie hoort (regel)vrije ruimte, ruimte om te experimenteren en uit te proberen en ruimte om af en toe de verkeerde weg te mogen inslaan.”

De uitdaging is om de urgente transitietrajecten, zoals energietransitie en klimaatadaptatie, toch projectmatig aan te vliegen en balans te houden in de beheersing van tijd, geld en kwaliteit.

Vanaf mijn periode als Vastgoedmanager bij de Woningcorporatie SWZ te Zwolle werk ik al aan de verduurzaming van wijken, vanuit de 3 P’s – People, Planet, Profit. Als deze 3 in balans zijn dan versterk je de wijk op het gebied van sociale cohesie, inkomensversterking, CO-2 reductie, circulaire economie en economie! Een inclusieve samenleving! Experimenteren en innoveren is noodzakelijk om vanuit kleine stappen in deze transitie grote resultaten te bereiken. Gebiedsgericht en op basis van gelijkwaardige samenwerking met/door ‘alle’ partners in deze wijken.

Ik ben dan ook een gedreven en veelzijdig manager met bestuurlijke ervaring en ambitie om concrete richting en sturing te blijven geven aan dit brede thema duurzaamheid. Een visionair met verbindende capaciteiten die multidisciplinaire teams kan enthousiasmeren en stimuleren in het vernieuwend denken en nieuw leiderschap. Met ruime leidinggevende kwaliteiten en een procesmatige achtergrond op academisch werk- en denkniveau.

Ik werk dan ook met veel enthousiasme en bevlogenheid als partner en directeur bedrijfsvoering bij ToekomstSterk.